czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Kokosowe racuszki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mój synek ostatnio stał się niejadkiem, dlatego wymyślam dla niego różne nowe smakołyki.

Kokosowe racuszki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kokosowe racuszki

 

  • CIASTO:
  • 25 dag mąki,
  • 5 dag wiórków kokosowych,
  • 2 jajka,
  • 2 szkl. mleka,
  • 2 łyżki cukru.

 

  • NADZIENIE:
  • 10 dag wiórków kokosowych,
  • 3/4 szkl. mleka,
  • cukier waniliowy,
  • 10 dag półtłustego twarogu,
  • 3 łyżki śmietany.

Sposób przygotowania:

Kokosowe racuszki
1. Składniki ciasta zmiksować. Odstawić na 15 min. Smażyć cienkie naleśniki.

2. Mleko zagotować, dodać wiórki, ostudzić. Dodać śmietanę. Dodać cukier waniliowy i rozgnieciony widelcem twaróg. Na naleśniki nakładać porcję farszu, składać w kopertę. Można udekorować dowolną konfiturą.
Kokosowe racuszki
Etap 1