Sposób przygotowania:
Koksowe ciasto z dżemem
Ciasto: Margarynę roztopić i ostudzić. Mleko delikatnie podgrzać. Mąką przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puch z cukrem. Dodać ostudzoną margarynę oraz letnie mleko. Do mokrych składników dodać mąkę i wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy i piec w 180 st 25 minut. Ostudzić. Masa: Budyń ugotować w 300 ml mleka i ostudzić. Wiórki kokosowe zalać mlekiem wymieszanym z cukrem i ponownie dobrze wymieszać. Następnie dodawać po łyżce budyń i mieszać do uzyskania gęstego kremu.Herbatniki zmielić w blednerze a następnie wymieszać z dżemem.Na zimne ciasto wyłożyć masę z dżemu i herbatników. Wyrównać. Następnie wylać masę kokosowa i ponownie wyrównać. Odłożyć do lodówki na 3-4 godzin. Polewa: Do rondelka przelać śmietankę i dodać kawałki czekolady, pogrzewać do roztopienia czekolady cały czas mieszając, aby masa się nie przypaliła. Ostudzić i wylać polewę na ciasto. Udekorować perełkami. Schłodzić. Smacznego!