Sposób przygotowania:
Kolacja dla dwojga... Łosoś z zielenią
1. Przygotowujemy sałatkę. Sos w pierwszej kolejności. Potem: rwiemy sałatę, umyte pomidorki kroimy na połowki,ser w grubszą kostkę, szczypiorek drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy, skrapiamy sosem, odstawiamy do lodówki. 2. Smażymy łososia: Na patelnie wlewamy oliwę z oliwek, rozgrzewamy. Łososia nacieramy solą i pieprzem. Przestałam stosować przyprawy typu Vegetta do łososia. Jest zbyt dobry, żeby psuć jego smak. Kładziemy kawałki ryby na patelnię. Smażymy tak długo, aż zobaczymy że kolor ryby zmienił się mniej więcej do połowy grubości. Wtedy odwracamy rybkę. 3. Na talerz nakładamy sałatkę, obok kładziemy łososia. Można podawać z bagietką lub pokrojonymi po skosie bułeczkami. Smacznego ;)