Sposób przygotowania:
Makaron z kiełbasą, pieczarkami i szparagamiETAP 1:
Zielone szparagi ugotować. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Kiełbasę pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić łyżeczkę masła i wrzucić cebulę i kiełbasę. Smażyć aż się zrumieni.
Dodać pokrojone na plasterki pieczarki. Na koniec przyprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym i roztartym majerankiem. Wlać śmietanę i gotować aż sos zgęstnieje. Doprawić ziołami prowansalskimi. Dodać pokrojone na kawałki szparagi. Dusić jeszcze chwilę i wyłączyć.
W międzyczasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzić. Do makaronu przełożyć sos z patelni oraz starty na tarce ser mozzarella.
Wymieszać dokładnie i rozłożyć na talerze.