WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1291]

Makaron z kiełbasą, pieczarkami i szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron spaghetti w sosie śmietanowym z kiełbasą swojską, cebulą, pieczarkami i szparagami oraz serem mozzarella.

Makaron z kiełbasą, pieczarkami i szparagami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z kiełbasą, pieczarkami i szparagami

 

Sposób przygotowania:

Makaron z kiełbasą, pieczarkami i szparagami

ETAP 1:

Zielone szparagi ugotować. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Kiełbasę pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić łyżeczkę masła i wrzucić cebulę i kiełbasę. Smażyć aż się zrumieni.

Dodać pokrojone na plasterki pieczarki. Na koniec przyprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym i roztartym majerankiem. Wlać śmietanę i gotować aż sos zgęstnieje. Doprawić ziołami prowansalskimi. Dodać pokrojone na kawałki szparagi. Dusić jeszcze chwilę i wyłączyć.

W międzyczasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzić. Do makaronu przełożyć sos z patelni oraz starty na tarce ser mozzarella.

Wymieszać dokładnie i rozłożyć na talerze.

Makaron z kiełbasą, pieczarkami i szparagami
Makaron wymieszany w garnku z sosem i serem mozzarella
Makaron z kiełbasą, pieczarkami i szparagami
Pokrojone zielone szparagi dodane do sosu
Makaron z kiełbasą, pieczarkami i szparagami
Sos po uduszeniu w śmietanie przed dodaniem szparagów
Makaron z kiełbasą, pieczarkami i szparagami
Pokrojone pieczarki dodane do podsmażonej kiełbasy i cebuli