tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Kolankowe carbonara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu makaron kolanka z sosem śmietanowym z boczkiem parzonym i ziołami.

Kolankowe carbonara Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kolankowe carbonara

Na carbonarę

Sposób przygotowania:

Kolankowe carbonara
1) Makaron kolanka wrzucamy do osolonej, gotującej się wody i gotujemy na al dente i odcedzamy.

2) Makaron zostawiamy w garnku i dodajemy do niego śmietanę.

3) Mieszamy i dodajemy plasterki serka śmietankowego.

4) Następnie wsypujemy pieprz ognisty i majeranek, mieszamy i przekładamy do miski.

5) Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnię, przyprawiamy pieprzem i podsmażamy.

6) Podsmażony boczek dodajemy do makaronu i mieszamy.

7) Na koniec posypujemy czosnkiem niedźwiedzim i możemy nakładać.
Kolankowe carbonara
Makaron zostawiamy w garnku i dodajemy do niego śmietanę.
Kolankowe carbonara
Mieszamy i dodajemy plasterki serka śmietankowego.
Kolankowe carbonara
Następnie wsypujemy pieprz ognisty i majeranek, mieszamy i przekładamy do miski.
Kolankowe carbonara
Podsmażony boczek dodajemy do makaronu i mieszamy.
Kolankowe carbonara
Na koniec posypujemy czosnkiem niedźwiedzim i możemy nakładać.