czarnulkax

czarnulkax

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Kolorowa babka

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Pyszna i smaczna rozpływa się w ustach.

Kolorowa babka

Składniki:

Kolorowa babka

 

  • 1 opakowanie galaretki cytrynowej, pomarańczowej, wiśniowej, agrestowej
  • 2 puszki mleka skondensowanego niesłodzonego
  • Do dekoracji:
  • bezy

Sposób przygotowania:

Kolorowa babka
Mleko skondensowane podzielić na 4 równe części.Galaretkę wiśniową przygotować z połową wody przewidzianej w przepisie. Wystudzić, ale nie dopuścić do stężenia.Przestudzoną galaretkę zmiksować z 1/4 częścią mleka skondensowanego.Opłukane zimną wodą foremki na babkę napełniać po trochu masą i wstawić do stężenia do lodówki.Analogicznie postępować w przypadku pozostałych galaretek.Gotową babkę z foremką wstawić do gorącej wody i wyjąć na talerzyk i udekorować bezami.

Tagi:

beza bezy