Sposób przygotowania:
Kolorowa fasola w sosie pomidorowymETAP 1:
Fasolę Jaś zamoczyć w wodzie na całą noc. Następnego dnia zmieniając wodę, ugotować.
ETAP 2:
Boczek pokroić w słupki, podsmażyć na patelni ( gdy jest bardzo chudy dodać łyżkę oleju) Następnie wsypać posiekaną cebulę i zeszklić.
ETAP 3:
Podsmażony boczek z cebulą przełożyć do fasoli.
Na patelnię wsypać obraną z osłonki i pokrojoną w pół krążki kiełbasę, lekko zrumienić.
Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić, pokroić na kawałki. Kukurydzę i fasolę czerwoną osączyć z zalewy, przepłukać.
Wszystkie składniki połączyć z ugotowaną fasolą.
ETAP 4:
Dodać ketchup i koncentrat pomidorowy, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
SylaUla