Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Kolorowa kratka z kurczaka

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Propozycja dla osób kreatywnych, lubiących jeść kolorowo i smacznie ;)

Kolorowa kratka z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowa kratka z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa kratka z kurczaka
Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na cienkie paseczki. W garnku zagotowujemy wodę i wkładamy do niej paseczki papryki. Gotujemy około 3-5 minut tak, aby papryka była miękka. Wyjmujemy je na durszlak, aby obciekły z wody, Z piersi kurczaka usuwamy błonki i kroimy ją wzdłuż w cienkie paseczki. Na deseczce układamy 4 lub 5 paseczków mięsa (w zależności od wielkości paseczków papryki) i przeplatamy je na zmianę z papryką. Gdy kratka będzie już gotowa posypujemy ją solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażymy ją z obu stron na rumiano w głębokim tłuszczu. Po usmażeniu wykładamy ją na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Kolorowa kratka z kurczaka
Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na cienkie paseczki.
Kolorowa kratka z kurczaka
Z piersi kurczaka usuwamy błonki i kroimy ją wzdłuż w cienkie paseczki.
Kolorowa kratka z kurczaka
Na deseczce układamy 4 lub 5 paseczków mięsa (w zależności od wielkości paseczków papryki) i przeplatamy je na zmianę z papryką.
Kolorowa kratka z kurczaka
Gdy kratka będzie już gotowa posypujemy ją solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.