Sposób przygotowania:
Kolorowa kratka z kurczaka
Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na cienkie paseczki. W garnku zagotowujemy wodę i wkładamy do niej paseczki papryki. Gotujemy około 3-5 minut tak, aby papryka była miękka. Wyjmujemy je na durszlak, aby obciekły z wody, Z piersi kurczaka usuwamy błonki i kroimy ją wzdłuż w cienkie paseczki. Na deseczce układamy 4 lub 5 paseczków mięsa (w zależności od wielkości paseczków papryki) i przeplatamy je na zmianę z papryką. Gdy kratka będzie już gotowa posypujemy ją solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażymy ją z obu stron na rumiano w głębokim tłuszczu. Po usmażeniu wykładamy ją na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
marietta
-Natka-
Cukiereczek13
Nic się nie stało naprawdę :) Polecam, wygląda bardzo efektownie ;)
kfiatek88
Cukiereczek13
Warto spróbować, soczysta papryka + kurczak i jeszcze te kolorki, naprawdę pyszne ;)
Bernadetta
Cukiereczek13
Dokładnie tam je spostrzegłam, tak mi się spodobały, że postanowiłam je zrobić :)