Sposób przygotowania:
Kolorowa kremówka
Ciasto: Białka ubić na sztywno z 6 łyżkami wody i szczyptą soli w trakcie ubijania dodać cukier i ubijać do białości, następnie ostrożnie połączyć z żółtkami i przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na trzy części zabarwić dowolnymi barwnikami ja użyłam niebieskiego, czerwonego i żółtego. Przygotować prostokątną formę (33cm na 22 cm), ciasto lać warstwami w dowolnej kolejności, ciasto delikatnie przemieszać. Piec e temp. 180st około 30 min. Ciasto po upieczeniu i przestudzeniu przeciąć na dwa placki i nasączyć je alkoholem u mnie wino wiśniowe, następnie dolny placek posmarować połową masy na niej ułożyć połówki śliwek i przykryć resztą masy, następnie całość przykryć drugim ciastem. Schłodzić w lodówce i przed podaniem posypać cukrem pudrem, ciasto można dodatkowo ozdobić. Krem ugotować z godnie z przepisem na opakowaniu i po wystudzeniu utrzeć z margaryną na gładki krem.Można zrobić zwykły krem budyniowy, ale jednak krem gotowy do karpatki ma inny i wyjątkowy smak.
zewa
iziona
Częstuj się do woli :) i dziękuję za odpuszczenie winy moja córki mówi, że krem z paczki u mnie to straszna wtopa :)
zbysiowa
Oj tam, oj tam, najlepszemu się przytrafi hahahaaa, przynajmniej nie wymyślasz tylko opisujesz zgodnie z prawdą;) Kremówka cudowna:)
iziona
A co mam wymyślać w końcu taki krem też dla ludzi i czasami ratuje na życie.
2milutka
Ja zazwyczaj nie robię z paczki...ale do przełknięcia jesli wychodzi dobry:)
2milutka
iziona
U mnie taki wynalazki też są od wielkich dzwonów
edytaha
A te wiosenne kolorki wyglądają przeuroczo :)
marietta