Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Kolorowa papryka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

papryka kolorowa w słoikach

Kolorowa papryka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kolorowa papryka

 

  • 3 kg papryki różnokolorowej
  • cebula
  • gorczyca,listek laurowy,ziele angielskie,pieprz w ziarenkach
  • Zalewa:
  • 3 litry wody
  • 8 łyżek cukru
  • 1 szklanka octu 10 %
  • 3 łyżki oleju
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Kolorowa papryka
Paprykę dokładnie umyć i przebrać.Powycinać nasiona i oczyścić. Pokroić w plastry.Przygotować słoje.Na spód każdego słoja wrzucić przyprawy(gorczyca,listek laurowy,ziele angielskie,pieprz w ziarenkach)kilka talarków cebuli. Zrobić zalewę: Wodę zalać octem, cukrem,solą,olejem i zagotować.Przestudzić i zalać słoje z papryką, słoje dobrze zakręcić zakrętkami.Wstawić do dużego garnka.Do garnka ze słojami wlać zimnej wody tak aby była do polowy słoików. Całość zagotować, pasteryzować przez 5 minut.Ogórki wyciągnąć z garnka i odstawić w chłodniejsze miejsce.
Kolorowa papryka
Paprykę należy przebrać i dokładnie oczyścić z zpestek
Kolorowa papryka
Przygotować słoiki i powkładac pokrojona papryke w plastry

Tagi:

papryka