Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka śledziowa
Śledzie namoczyć w wodzie, odsączyć, pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać pokroić w paski, przełożyć do miski, zaleć gorącą wodą, pozostawić na 5 minut, odcedzić.
Paprykę i ogórki pokroić w cienkie paski, grzyby odsączyć z zalewy, pokroić w plasterki. Fasolę odsączyć z zalewy, dodać razem z posiekaną natką pietruszki do sałatki.
Dodać olej, doprawić do smaku pieprzem, wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki.
Paprykę i ogórki pokroić w cienkie paski, grzyby odsączyć z zalewy, pokroić w plasterki. Fasolę odsączyć z zalewy, dodać razem z posiekaną natką pietruszki do sałatki.
Dodać olej, doprawić do smaku pieprzem, wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki.