Sposób przygotowania:
kolorowe ciasto wg kari248
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i wodę. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy. Delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą foremki. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni. Ciasto ciemne przygotować i upiec analogicznie. Krem : zagotować szklankę mleka z cukrem i cukrem waniliowym. Pod koniec gotowania dodać wcześniej rozrobione z szklanką mleka obie mąki. Gotować, nie przerywając mieszania, aż krem zgęstnieje. Na koniec dodać margarynę wymieszać i ostudzić. Upieczone ciasto pokroić na kromki grubości 2 cm, a następnie przekładając kremem, sklejać na przemian ciemne i jasne warstwy, układając długi placek. Polewa: wszystkie składniki zagotować. Zestawić z ognia, dodać margarynę i dokładnie wymieszaj. Ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.