Sposób przygotowania:
Kolorowe czółenka
Zagotować wodę z masłem i solą. Do wrzątku wsypać mąkę, dokładnie rozetrzeć aby nie było grudek, podgrzewać, mieszając, aż masa stanie się szklista. Zestawić masę z ognia, przestudzić i ucierać około 10 minut dodając po 1 jajku. Następnie wstawić do lodówki na godzinę, formę nasmarować tłuszczem i wyciskać szprycką wałeczki ciasta o wymiarach 2x7cm, zachowując między nimi odstęp około 5 cm. Wstawić do gorącego piekarnika 220stC i piec około 20minut na złoty kolor. Po wystudzeniu i ścięciu wierzchów czółenka napełnić kremami i ozdobić owocami. Przygotować kremy: galaretki, każdą oddzielnie rozpuścić w jak najmniejszej ilości wody i odstawić do ostygnięcia. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, podzielić na trzy części, każdą wymieszać z jedną galaretką.