Sposób przygotowania:
Kolorowe kulki.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu na sypko. Filet z kurczaka pokroić na małe kawałeczki. Rozgrzać olej na patelni. Podsmażyć na nim filet na złoty kolor. Pod koniec smażenia posypujemy filet przyprawą do gyrosa. Przemieszać je i jeszcze przez parę minut smażyć. Cebulę myjemy dokładnie pod bieżącą wodą, osuszamy. Cebulę obieramy oraz kroimy w drobną kosteczkę. Paprykę myjemy, wydrążamy oraz kroimy w kostkę. Ogórki kroimy w kostkę. Mięso wsypujemy do ryżu. Mieszamy dodając do tego wszystkie warzywa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem wraz z keczupem i majonezem. Wymieszaną sałatkę dzielimy na kilka części i formujemy z niej kuleczki średniej wielkości. Po uformowaniu kuleczek wkładamy je do lodówki na 1 godzinę.