Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1283]

Kolorowe leczo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolorowe leczo- pyszna potrawa dla całej rodziny. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Warto je przygotować.

Kolorowe leczo

Składniki:

Kolorowe leczo

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe leczo
1. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Ogórka i cebulę obieram. Cukinię oraz ogórka kroję w półplasterki. Pomidory kroję w większą kostkę. Kiełbasę kroję w półplasterki. Cebulę kroję w kostkę.

2. Kiełbasę razem z cebulą podsmażam na oliwie. Dodaję cukinię, ogórka i paprykę. Smażę około 10 minut. Następnie dodaję pomidory. Mieszam i duszę kolejne 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku oregano, solą oraz pieprzem. Podaję z pieczywem.