Sposób przygotowania:
Kolorowe mleczna pianka
Jaja sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Żelatynę rozpuścić w 0,5l. wody, podzielić na 3 części. Schłodzić. Przygotować masy. Masa podstawowa:
3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru. Dodać pianę z 2 białek i jedną część żelatyny. Wlać na spód natłuszczonej blaszki i zostawić dozastygnięcia.
Masa kakaowa:
Wszystko zrobić jak poprzednio, dodając kakao. Wlać na stężałą masę podstawową.
Masa waniliowa:
Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodać pianę z 2 białek i ostatnią część żelatyny. Zalać mase kakaową. Wstawić do lodówki aby wierzch stężał. A w tym czasie przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu i schłodzić. Zalać mleczna pianka. Pozostaić na kilka godzin do zastygnięcia. Następnie wyjąć, pokroić na porcje. Pod podaniem można udekorować bitą śmietaną i listkiem mięty.
Smacznego!
3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru. Dodać pianę z 2 białek i jedną część żelatyny. Wlać na spód natłuszczonej blaszki i zostawić dozastygnięcia.
Masa kakaowa:
Wszystko zrobić jak poprzednio, dodając kakao. Wlać na stężałą masę podstawową.
Masa waniliowa:
Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodać pianę z 2 białek i ostatnią część żelatyny. Zalać mase kakaową. Wstawić do lodówki aby wierzch stężał. A w tym czasie przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu i schłodzić. Zalać mleczna pianka. Pozostaić na kilka godzin do zastygnięcia. Następnie wyjąć, pokroić na porcje. Pod podaniem można udekorować bitą śmietaną i listkiem mięty.
Smacznego!
marietta