Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kolorowe placki z dynią

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Placki z dynią i mięsem są kolorowe, pyszne i bardzo sycące. Można je podawać z dowolnym sosem i surówką.

Kolorowe placki z dynią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowe placki z dynią

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe placki z dynią
Umyte mięso osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Obraną ze skóry i bez gniazd nasiennych dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por przekroić wzdłuż, umyć, osuszyć pokroić w pół krążki. Umyte pieczarki posiekać. Jajka wbić do miski, wymieszać z przyprawą uniwersalną, wsypać przygotowane składniki, dodać majonez i mąkę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Kolorowe placki z dynią
Dynię bez skóry i nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Kolorowe placki z dynią
Jajka roztrzepać z przyprawą uniwersalną
Kolorowe placki z dynią
Dodać przygotowane składniki i wymieszać
Kolorowe placki z dynią
Na rozgrzanym oleju smażyć rumiane placuszki