Sposób przygotowania:
Kolorowe rajskie mleczko
Pracę zaczynamy od przygotowania galaretek, które- oczywiście każdą oddzielnie- należy zalać 350 ml wrzącej wody, a następnie wymieszać, ostudzić i odstawić do stężenia (ja zazwyczaj wkładam do zamrażalnika na 1,5-2 godziny).
Skondensowane mleko wlać do garnuszka, wsypać żelatynę i pozostawić na około 10 minut. Kiedy żelatyna napęcznieje należy całość podgrzać, wymieszać i ostudzić.
Gotowe galaretki pokroić w kostkę i przełożyć do dużej formy (u mnie to forma prostokątna 27x20 cm), którą należy wyłożyć folią aluminiową bądź spożywczą i następnie zalać mlekiem.
Deser wstawić do lodówki do całkowitego stężenia, czyli na minimum 4-5 godzin.
Skondensowane mleko wlać do garnuszka, wsypać żelatynę i pozostawić na około 10 minut. Kiedy żelatyna napęcznieje należy całość podgrzać, wymieszać i ostudzić.
Gotowe galaretki pokroić w kostkę i przełożyć do dużej formy (u mnie to forma prostokątna 27x20 cm), którą należy wyłożyć folią aluminiową bądź spożywczą i następnie zalać mlekiem.
Deser wstawić do lodówki do całkowitego stężenia, czyli na minimum 4-5 godzin.
zbysiowa
Kraina Miodem Płynąc
marietta