Sposób przygotowania:
Kolorowe risotto
1.Pokrojony czosnek zeszklić na oliwie, dodać ryż i też go zeszklić. Zalać 2 szklankami bulionu i gotować stale mieszając, aż płyn odparuje. Ryż posolić, popieprzyć, dodać łyżeczkę czosnku i zalać 5 szklankami bulionu. Gotować 15 minut. 2.Groszek w zalewie w przełożyć do rondelka, dolać pół szklanki wody, dodać mini kostkę z pietruszką i koperek, całość gotować, aż woda odparuje. 3.Do trzeciego rondelka dodać puszkę pomidorów i pokrojone ugotowane marchewki, przyprawić papryką ostrą i bazylią, gotować aż płyn odparuje. 4. Ugotowany ryż podzielić na trzy części. Jedną dodać do groszku, drugą do pomidorów, do trzeciej dodać 3 łyżeczki czosnku. 5 Do każdej części ryżu dodać około 1/3 szklanki bulionu i dodać po łyżce śmietany, wymieszać wszystkie składniki i dotować 3-4 minuty, aż płyn odparuje.