zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kolorowe roladki Zewy

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

dawno nie było roladek, więc dziś były ..........

Kolorowe roladki Zewy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kolorowe roladki Zewy

 

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe roladki Zewy
Kotlety umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. Szparagi oskrobać za pomocą szorstkiej ( nowej ) ściereczki i pokroić na kawałki. Obie papryki i pieczarki pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło, wrzucić składniki nadzienia i podsmażyć. Dodać koperek i doprawić do smaku. Nadzienie przestudzić, po czym rozłożyć na rozbite kotlety i zwinąć w roladki. Każdą roladkę zawinąć szczelnie w folię spożywczą i zawiązać końce. W garnku zagotować wodę, włożyć roladki i gotować 20 minut. Po ugotowaniu można spożywać od razu lub podsmażyć ( ja podsmażyłam ).
Kolorowe roladki Zewy
składniki farszu podsmażyć i doprawić do smaku.
Kolorowe roladki Zewy
schłodzony farsz rosmarować na kotletach.

Tagi:

szparagi schab