Sposób przygotowania:
Szaszłyki drobiowe z warzywami
Papryki pokroić w kwadraty usuwając uprzednio gniazda nasienne. Cebulki pokroić w krążki. Większe pomidorki pokroić na pół, a większe pozostawić w całości. Kurczaka umyć i pokroić w niedużą kostkę. Składniki wymieszać w miseczce i odstawić. Przygotować drewniane patyczki do szaszłyków i kolejno nadziewać – kurczaka – jeden kolor papryki – cebulę – pomidorka – kurczaka itd. aż do wyczerpania kawałków kurczaka. Z takiej ilości uzyskałam 8 szaszłyków. Przy pomocy pędzla posmarować szaszłyki marynatą. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Rozgrzać patelnię grillową i ułożyć szaszłyki – smażyć ok. 15 minut, co jakiś czas odwracać. Podawać np. z ryżem, gdy warzywa zmiękną, a kurczak przestanie być surowy.