VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Kolorowe szaszłyki z kurczakiem owiniętym papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

W sezonie grillowym obowiązkowo nie może zabraknąć kolorowych i aromatycznych szaszłyków. Z marynatą z pietruszki kurczak smakuje wyśmienicie. A upieczone warzywa rozpływają się w ustach.

Kolorowe szaszłyki z kurczakiem owiniętym papryką

Składniki:

Kolorowe szaszłyki z kurczakiem owiniętym papryką

 

  • 300 g filetu z piersi kurczaka
  • Przyprawa do kurczaka
  • 1 łyżka Soku z cytryny
  • Pęczek Natki pietruszki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • Pomidorki koktajlowe
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 3 czerwone cebule
  • 1 cukinia
  • 10 pieczarek

Sposób przygotowania:

Kolorowe szaszłyki z kurczakiem owiniętym papryką
Filet z piersi kurczaka kroimy z większą kostkę. Doprawiamy go przyprawą do kurczaka oraz zmiksowaną natką pietruszki z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

Papryki kroimy z paseczki, cukinię w plasterki, pieczarki w ćwiartki, cebulę w piórka. Wszystkie składniki nadziewamy na duże wykałaczki.

Nadziewamy je tak aby papryki otaczały kawałki kurczaka. Grillujemy na ruszcie do miękkości kurczaka i warzyw.

Tagi:

grill warzywa