Sposób przygotowania:
Kolorowo mi czy 3 warstwowy deserek
W trzech osobnych naczyniach rozpuścić galaretkę z 2 szkl. gorącej wody. Odstawić ją w chłodne miejsce do stężenia. Winogrona umyć, pokroić w ćwiartki, wyjąć pestki jeśli się znajdują. Brzoskwinię obrać ze skórki i pokroić ją w nie za grubą kostkę (odsączyć z soku). Z arbuza wyjąć pestki, pokroić w kostkę (odsączyć z soku). Do wysokiej szklaneczki/pucharka wlewamy galaretkę zieloną, dodajemy winogrona. Odstawić do całkowitego stężenia. Kolejną warstwą będzie galaretka żółta i brzoskwinia, odstawić do stężenia. Trzecia warstwa arbuz i galaretka czerwona, odstawić do stężenia. W międzyczasie ubić kremówkę. Przyozdobić pucharek kremówką i lekko posypać cynamonem.