Sposób przygotowania:
Kolorowy bukiet surówek
Warzywa i jabłka dokładnie umyć i obrać. Wymieszać oliwę z sokiem z cytryny tworząc sos o konsystencji gładkiej emulsji, doprawić do smaku solą i cukrem podzielić na 3 części. Kapustę białą i czerwoną dokładnie umyć i zetrzeć osobno na grubej tarce .Do każdej wetrzeć po jednym jabłku, przyprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem, polać sosem sałatkowym . Do kapusty czerwonej dodać pokrojoną drobno cebulę, suszone śliwki, a do kapusty białej pora pokrojonego w cienkie półkrążki, rodzynki , zieloną pietruszkę i wymieszać. Marchew zetrzeć na tarce z małymi oczkami, podobnie jabłko/lub 2/, skropić sokiem z cytryny. Można dodać1 łyżeczkę startego chrzanu. Dodać szczyptę soli,cukru do smaku , pokrojone orzechy i sos. Wymieszać. Gotowe surówki wyłożyć na półmisek. Przygotować na krótko przed spożyciem. Każdą z tych surówek można przygotować w Thermomiksiewrzucając osobno wszystkie składniki przeznaczone na daną surówkę /oprócz bakalii/.Surówki są gotowe w ciągu kilku minut.Takim sposobem możemy zaoszczędzić wiele czasu.