Sposób przygotowania:
Kolorowy makaron ze szpinakiem i serem
Makaron gotujemy na półtwardo.
Posiekany czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy szynkę pokrojoną w paseczki i drobno pokrojone pomidory.
Całość chwilkę smażymy i dorzucamy umyty, osuszony i posiekany szpinak. Smażymy parę minut i dorzucamy ser pokrojony w kostkę i odcedzony makaron. Całość mieszamy i smażymy 3 minuty. Wyłączamy ogień pod patelnią, dodajemy jogurt w temp. pokojowej, dokładnie mieszamy i od razu podajemy.
Posiekany czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy szynkę pokrojoną w paseczki i drobno pokrojone pomidory.
Całość chwilkę smażymy i dorzucamy umyty, osuszony i posiekany szpinak. Smażymy parę minut i dorzucamy ser pokrojony w kostkę i odcedzony makaron. Całość mieszamy i smażymy 3 minuty. Wyłączamy ogień pod patelnią, dodajemy jogurt w temp. pokojowej, dokładnie mieszamy i od razu podajemy.