monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Konfitura z czerwonej cebuli 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasuje zarówno do kanapek jak i dodatek to mięs.

Konfitura z czerwonej cebuli 2 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Konfitura z czerwonej cebuli 2

 

  • pół kilograma czerwonej cebuli
  • 4 łyżeczki miodu
  • 1/4 szklanki octu z czerwonego wina
  • szczypta soli
  • świeżo mielony pieprz
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Konfitura z czerwonej cebuli 2
Cebulę obieramy i przecinamy na połowę ,po czym tniemy w piórka pamiętajmy aby nie były zbyt grube. Rozgrzewamy patelnię ,wlewamy oliwę i wsypujemy cebulkę ,smażymy na małym ogniu ok 30 minut po tym czasie dodajemy miód i przesmażamy często mieszając solimy i pieprzymy na koniec dodajemy ocet z czerwonego wina i dalej na małym ogniu przesmażamy aż wszystko zgęstnieje ,przekładamy do słoiczka.
Konfitura z czerwonej cebuli 2
Jeżeli nie będziemy jeść od razu ciepłą przekładamy do słoiczka i odstawiamy.