veser

veser

Kuchcik
[Przepisów: 1]

KońPo z TaoTao

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

panga na makaronie ryżowym

KońPo z TaoTao

Składniki:

KońPo z TaoTao

 

  • 2ząbki czosnku,
  • 50g imbiru(korzeń)
  • 1papryczka chili czerwona
  • 250g grzybów shitaki Tao Tao-uprzednio namoczonych w wodzie
  • 1 peczek młodego szczypioru
  • 250g makaron ryżowy nitki Tao Tao
  • 500g rozmrożonej pangi Tao Tao
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 3łyżki oleju
  • 2łyżki oleju sezamowego Tao Tao
  • 2łyżki scherry
  • 2łyżki sosu sojowego Tao tao
  • 2łyżki kolendry

Sposób przygotowania:

KońPo z TaoTao
czosnek i imbir obrac i drobniutko posiekac,papryczke chilli o czyscic z pestek i pociąc w cienkie paseczki,grzyby-tylko kapelusze-pociac w paski,szczypior pociac na ok 2cm.paski,makaron ugotowac i odstawic,rybę pociac w pasy ok 1cm szerokie.Na patelni lub woku rozgrzac 1łyżke oleju,zrumienic płatki migdałowe zdjac z patelni i odstawic na bok,obsmazyc rybę z obu stron i odstawic na bok,na patelnie wylac reszte oleju dodac czosnek,imbir,papryczke,grzyby-smażyc ok 2min-dodać olej sezamowy,scherry,sos sojowy,rybe i wszystko razem poddusic ok 2min,posolic lekko wyłożyć na gorący makoron posypac kolendrą i płatkami migdałowymi-smacznego.