Sposób przygotowania:
Koper włoski zapiekany
Warzywa dokładnie umyć, usunąć łodygę i zgrubiałe liście, pokroić na połowę lub ćwiartki.Obrany koper włożyć do osolonej gotującej się wody i gotować ok.6-10 min.Rozgrzać piekarnik do temp 180-190 st. Śmietanę wymieszać z połową sera, doprawić solą i pieprzem i połączyć z warzywami. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, przełożyć do niego warzywa w śmietanie. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika na około 20 min. Zdjąć folię, posypać pozostałym parmezanem i zapiekać jeszcze ok.10 min. Warzywa powinny być ładnie przyrumienione .Przed podaniem posypać suszonym koperkiem/świeży mile widziany/. Czas zapiekania zależy w dużej mierze od tego jakie warzywo lubimy: miękkie,czy twardsze.
darmiona
cris
Miło mi!
cris