Sposób przygotowania:
Koperkowa na jogurcie z ziemniakami
Gotuję bulion na kurczaku z dodatkiem marchewki i przypraw. Bulion gotuję ok 50 min aż mięso zmięknie. W garnku roztapiam masło dodaję suszony koper. Oczywiście jak macie świeży jest to mile widziane.
Smażę koper ok 2 min po czym dodaję ok 4 łyżki gotującego bulionu.
Kiedy mięso zmięknie dodaję koper. Ziemniaki kroję w drobną kostkę, Ja dałam w mundurkach. Następnie wrzucam do zupy i gotuję ok 15 minut.
Małym sitkiem zbieram koper, zostawiam śladową ilość. Marchewkę kroję w plastry. Wyciągam mięso, obieram i wrzucam do zupy.
Oczywiście nie dodaję skóry. Na koniec dodaję do zupy jogurt naturalny i całość mieszam.
Podaję gorącą. Smacznego .
Smażę koper ok 2 min po czym dodaję ok 4 łyżki gotującego bulionu.
Kiedy mięso zmięknie dodaję koper. Ziemniaki kroję w drobną kostkę, Ja dałam w mundurkach. Następnie wrzucam do zupy i gotuję ok 15 minut.
Małym sitkiem zbieram koper, zostawiam śladową ilość. Marchewkę kroję w plastry. Wyciągam mięso, obieram i wrzucam do zupy.
Oczywiście nie dodaję skóry. Na koniec dodaję do zupy jogurt naturalny i całość mieszam.
Podaję gorącą. Smacznego .