kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Koperkowe ćwiartki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Fajny pomysł na niecodzienne ćwiartki z kurczaka w sosie jogurtowo-koperkowym , podawane z pieczonymi ziemniakami w łupince

Koperkowe ćwiartki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koperkowe ćwiartki

 

  • 3 ćwiartki z kurczaka
  • mały jogurt naturalny
  • pęczek koperku
  • czosnek granulowany
  • pieprz
  • sól
  • przyprawa do kurczaka
  • koperek suszony

Sposób przygotowania:

Koperkowe ćwiartki
Zaczynamy od przygotowania ćwiartek z kurczaka z których ściągamy skóry panierujemy jest przyprawą do kurczaka i suszonym koperkiem i wstawiamy na chwilę do lodówki. W między czasie gdy ćwiartki są w lodówce przygotowujemy sos . Mały jogurt naturalny przekładamy do miseczki , koperek drobno siekamy , czosnek granulowany podajemy razem z koperkiem do jogurtu i do smaku pieprzymy i solimy cały czas miesząc . Ćwiartki układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy je przygotowanym sosem jogurtowo-koperkowym . Wstawiamy do piekarnika na ok godzinę czasu na temperaturę 200C . Smacznego
Koperkowe ćwiartki
Ćwiartki myjemy i obieramy ze skóry , zapanierowane wkładamy do lodówki .
Koperkowe ćwiartki
Jogurt natugalny przykładamy do miseczki gdzie będziemy robić sos.
Koperkowe ćwiartki
Do jogurtu dodajemy posiekany koperek oraz przyprawy .
Koperkowe ćwiartki
Ćwiartki wykładamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy sosem .