Sposób przygotowania:
Koperkowe pulpeciki
Do garnka wlej pół litra wody, dodaj startą pietruszkę, marchewkę i seler, zagotuj.
Wlej ocet.
Mielone wyrób z bułką tartą i białkami, przypraw.
Z masy uformuj małe pulpeciki, obtocz w mące.
Włóż do warzywnego wywaru, gotuj 7 minut.
Pulpety wyjmij, do wywaru dodaj śmietanę rozrobioną z żółtkami i posiekany koperek, zagęść mąką, przypraw.
Włóż pulpety, zagotuj.
Wlej ocet.
Mielone wyrób z bułką tartą i białkami, przypraw.
Z masy uformuj małe pulpeciki, obtocz w mące.
Włóż do warzywnego wywaru, gotuj 7 minut.
Pulpety wyjmij, do wywaru dodaj śmietanę rozrobioną z żółtkami i posiekany koperek, zagęść mąką, przypraw.
Włóż pulpety, zagotuj.