Koperkowe pulpeciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nikt się temu nie oprze.!!!!!!!

Koperkowe pulpeciki

Składniki:

Koperkowe pulpeciki

 

  • pół kg mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • półtorej łyżki bułki tartej
  • pół pęczka koperku
  • po kawałku pietruszki i selera
  • marchewka
  • sól
  • pieprz
  • 250 ml kremówki
  • mąka
  • łyżka octu

 

Sposób przygotowania:

Koperkowe pulpeciki
Do garnka wlej pół litra wody, dodaj startą pietruszkę, marchewkę i seler, zagotuj.
Wlej ocet.
Mielone wyrób z bułką tartą i białkami, przypraw.
Z masy uformuj małe pulpeciki, obtocz w mące.
Włóż do warzywnego wywaru, gotuj 7 minut.
Pulpety wyjmij, do wywaru dodaj śmietanę rozrobioną z żółtkami i posiekany koperek, zagęść mąką, przypraw.
Włóż pulpety, zagotuj.