Sposób przygotowania:
Koperkowe pulpety
1. Mięso razem z cebulą zmiel przez maszynkę do mielenia mięsa. Do mięsa dodaj jajko, bułkę tartą, sól, pieprz oraz drobno posiekany koperek. Połącz wszystkie składniki. Z masy uformuj okrągłe klopsiki.
2. Pulpety obsmaż z dwóch stron na oleju. Następnie przełóż je do garnka. Wodę wymieszaj z mąką i papryką. Wlej do pulpetów. Gotuj na małym ogniu około 30 minut. Dodaj śmietanę i gotuj jeszcze przez 5 minut. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
2. Pulpety obsmaż z dwóch stron na oleju. Następnie przełóż je do garnka. Wodę wymieszaj z mąką i papryką. Wlej do pulpetów. Gotuj na małym ogniu około 30 minut. Dodaj śmietanę i gotuj jeszcze przez 5 minut. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem.