Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Koperkowe pulpety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Koperkowe pulpety- doskonała propozycja obiadowa. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Każdemu będą smakować.

Koperkowe pulpety

Składniki:

Koperkowe pulpety

 

Sposób przygotowania:

Koperkowe pulpety
1. Mięso razem z cebulą zmiel przez maszynkę do mielenia mięsa. Do mięsa dodaj jajko, bułkę tartą, sól, pieprz oraz drobno posiekany koperek. Połącz wszystkie składniki. Z masy uformuj okrągłe klopsiki.

2. Pulpety obsmaż z dwóch stron na oleju. Następnie przełóż je do garnka. Wodę wymieszaj z mąką i papryką. Wlej do pulpetów. Gotuj na małym ogniu około 30 minut. Dodaj śmietanę i gotuj jeszcze przez 5 minut. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Tagi:

pulpety dania