kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Pulpety w sosie koperkowym wg kropellka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam pyszne pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym wg kropellka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pulpety w sosie koperkowym wg kropellka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie koperkowym wg kropellka
Mięso wkładamy do miski, dodajemy jajko. Bułkę zalewamy wrzącą wodą i odsączamy. Dzielimy na mniejsze kawałki i dodajemy do mięsa. Cebulę obieramy, siekamy na drobne kawałeczki, dodajemy do mięsa. Przyprawiamy. Mieszamy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy. Formujemy małe kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i kładziemy na nagrzany tłuszcz. Smażymy ok. 10 – 15 min pilnując żeby się nie przysmażyły. Pulpety przekładamy na talerzyk. Na tłuszcz wrzucamy mąkę, mieszamy i podsmażamy chwilę. Zalewamy zimną wodą i ciągle mieszamy aż do zagotowania. Koperek myjemy, siekamy i dodajemy do sosu. Przyprawiamy wg uznania. Wkładamy pulpety do sosu i zostawiamy na ok. 30 min.
Pulpety w sosie koperkowym wg kropellka
Wymieszać mięso, jajko, bułkę, cebulę, przyprawy. Uformować male pulpety i smażyć na tłuszczu
Pulpety w sosie koperkowym wg kropellka
Pulpety podawać z ziemniakami, sosem koperkowym i surowką