Sposób przygotowania:
Kopiec kreta
Biszkopt przekrawam na dwie części. Z jednego wydrążam część biszkoptu, zostawiając około 1 centymetra obwódki. Nasączam ostudzoną słodką kawą z mlekiem.
Masa: Żelatynę rozpuszczam w 3 łyżkach gorącej wody. Śmietankę ubijam z cukrem na sztywno. Pod koniec ubijania dodaję lekko przestudzoną żelatynę, ciągle ubijając. Czekoladę ścieram na tarce o grubych oczkach i delikatnie mieszam ze śmietanką.
Na wydrążony spód biszkoptu układam banany (można skropić sokiem z cytryny), na to wykładam masę. Drugą cześć biszkoptu dziele na 8 części i układam na kremie. Posypuję wierzch pozostałymi resztkami biszkoptu. Chłodzę w lodówce.
Masa: Żelatynę rozpuszczam w 3 łyżkach gorącej wody. Śmietankę ubijam z cukrem na sztywno. Pod koniec ubijania dodaję lekko przestudzoną żelatynę, ciągle ubijając. Czekoladę ścieram na tarce o grubych oczkach i delikatnie mieszam ze śmietanką.
Na wydrążony spód biszkoptu układam banany (można skropić sokiem z cytryny), na to wykładam masę. Drugą cześć biszkoptu dziele na 8 części i układam na kremie. Posypuję wierzch pozostałymi resztkami biszkoptu. Chłodzę w lodówce.