Sposób przygotowania:
Kopiec Kreta z Bananami 3
Biszkopt:
Jajka zmiksować z cukrem kryształ, wsypać mąkę oraz kakao. Dodać proszek do pieczenia. Połączyć, wlać do natłuszczonej tortownicy. Piec ok. 40 minut w 160 stopni.
Krem:
Kremówkę ubić z cukrem waniliowym i zagęszczaczami do śmietany. Dodać płatki czekolady i delikatnie wymieszać.
Z biszkoptu wydrążyć środek pozostawiając ok. 1 cm odstępu. Banany obrać ze skóry i przekroić wzdłuż na pół i wyłożyć do środka biszkoptu. Krem nałożyć na banany, formując kopiec - kopułę. Posypać okruchami z wydrążonego środka.
Smacznego :)
Jajka zmiksować z cukrem kryształ, wsypać mąkę oraz kakao. Dodać proszek do pieczenia. Połączyć, wlać do natłuszczonej tortownicy. Piec ok. 40 minut w 160 stopni.
Krem:
Kremówkę ubić z cukrem waniliowym i zagęszczaczami do śmietany. Dodać płatki czekolady i delikatnie wymieszać.
Z biszkoptu wydrążyć środek pozostawiając ok. 1 cm odstępu. Banany obrać ze skóry i przekroić wzdłuż na pół i wyłożyć do środka biszkoptu. Krem nałożyć na banany, formując kopiec - kopułę. Posypać okruchami z wydrążonego środka.
Smacznego :)
mysza75
julcia12437
Proszę, bierz ile chcesz :)
marietta