lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kopytka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo lubimy kopytka robię rożnie z serem też

Kopytka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kopytka

 

  • ziemniaki ugotowane z poprzedniego dnia 500 gram
  • mąka tyle aby ciasto odchodziło od rąk ja dałam szklankę a potem już na oko
  • jajko 1 sztuka
  • 4 pętka średnie kiełbaska, około 300 gram
  • pieprz do smaku
  • 1 szczypta Kucharek - uniwersalna

 

Sposób przygotowania:

Kopytka
Z ziemniaków mąki i jajka wyrabiamy ciasto i robimy z niego ruloniki i kroimy skośnie na małe kawałeczki gotujemy w osolonej wodzie , az do wypłynięcia podsmażamy na patelni potem dodajemy usmażoną kiełbaskę wymieszamy razem i podajemy
Kopytka
Ciastouformowane w ruloniki i pokrojone gotowe do gotowania
Kopytka
Gotujemy kopytka w osolonej wodzie najlepiej spróbować czy pasuje do smaku