Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kopytka wg Mysiunia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

przepis na tradycyjne kopytka

Kopytka wg Mysiunia Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kopytka wg Mysiunia

 

Sposób przygotowania:

Kopytka wg Mysiunia
Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki studzimy, a następnie przeciskamy przez praskę - odmierzamy odpowiednią ilość. Do ziemniaków wbijamy jajko, dodajemy 2-3 szczypty soli oraz mąki - zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto się lepi to podsypujemy mąką. Formujemy cienki, długi wałek i kroimy na ukos na długośc ok 4cm. Kopytka wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy do miękkości. kopytka podajemy razem z sosem i dodatkami.
Kopytka wg Mysiunia
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Kopytka wg Mysiunia
Do ziemniaków wbijamy jajko, dodajemy mąkę i sól
Kopytka wg Mysiunia
kroimy na ukos na długośc ok 4cm. gotujemy