ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Kopytka z kaszy kukurydzianej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sycąca prosta potrawa z kaszy kukurydzianej

Kopytka z kaszy kukurydzianej

Składniki:

Kopytka z kaszy kukurydzianej

 

Sposób przygotowania:

Kopytka z kaszy kukurydzianej
Kaszę, mąkę, proszek do pieczenia mieszamy z odrobiną wody. Zagniatamy ciasto. Formujemy ruloniki, kroimy każdy rulon pod skosem na kawałki. Powstałe kopytka gotujemy w osolonej wodzie, gdy wypłyną na powierzchnię czekamy jeszcze minutę, wyjmujemy z wody. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek, wrzucamy tam pokrojony w drobną kostkę boczek wędzony i posiekaną drobno cebulkę. Podsmażamy chwilę, po czym wykładamy na patelnię również ugotowane wcześniej kopytka. Całość smażymy jeszcze przez chwilę aż kopytka zyskają chrupiącą skórkę. Podajemy samodzielnie lub z surówką.