Sposób przygotowania:
Kopytka ziemniaczane do mięsaI
1. Na dużą patelnię wlewamy oliwę z oliwek i rozgrzewamy na średnim ogniu.
2. Dodajemy kopytka na patelnię i smażymy, aż się lekko zrumienią.
II
3. W międzyczasie dzielimy brokuły na mniejsze różyczki, myjemy je, a następnie dodajemy do patelni z kopytkami. Smażymy razem przez około 3-4 minuty.
4. Koperek drobno siekamy i dodajemy do mieszanki na patelnię.
5. Następnie wlewamy śmietanę kremówkę i doprowadzamy do wrzenia. Czekamy chwilę, aż brokuły się zagotują.
6. Dodajemy starty ser i przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe.
7. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy wszystko razem.
8. Po chwili gotowania, gdy wszystkie składniki się połączą i sos zgęstnieje, danie jest gotowe.
III
9. Podajemy kopytka ziemniaczane z mięsem od razu, posypując je dodatkowo świeżo posiekanym koperkiem.
10. Życzę smacznego!
IV
9. Podajemy kopytka ziemniaczane z mięsem od razu, posypując je dodatkowo świeżo posiekanym koperkiem.
10. Życzę smacznego!