Sposób przygotowania:
Kopytki w sosie pieczeniowym
Ciepłe ugotowane ziemniaki mielę w maszynce.
Do przeciśniętych, zimnych ziemniaków dodaje 1 łyżeczkę soli, całe jajko, obydwa rodzaje mąki i zarabiam ciasto. W razie czego dosypuję trochę więcej mąki.
Ciasto wykładam na blat wysypany mąką, formuje wałek z ciasta. Z wałka ciasta odkrawam nożem kawałki - kopytka.
Wrzucam kopytka do osolonego wrzątku i mieszam.
Przykrywam garnek i doprowadzam do zagotowania. Gotuję ok. 5-8 minut aż będą miękkie.
Odcedzam kopytka na durszlaku i polewam sosem pieczeniowym wykonanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do przeciśniętych, zimnych ziemniaków dodaje 1 łyżeczkę soli, całe jajko, obydwa rodzaje mąki i zarabiam ciasto. W razie czego dosypuję trochę więcej mąki.
Ciasto wykładam na blat wysypany mąką, formuje wałek z ciasta. Z wałka ciasta odkrawam nożem kawałki - kopytka.
Wrzucam kopytka do osolonego wrzątku i mieszam.
Przykrywam garnek i doprowadzam do zagotowania. Gotuję ok. 5-8 minut aż będą miękkie.
Odcedzam kopytka na durszlaku i polewam sosem pieczeniowym wykonanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.