mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kopytki w sosie pieczeniowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Niedrogie, proste danie obiadowe z pysznym sosem:)

Kopytki w sosie pieczeniowym

Składniki:

Kopytki w sosie pieczeniowym

 

Sposób przygotowania:

Kopytki w sosie pieczeniowym
Ciepłe ugotowane ziemniaki mielę w maszynce.
Do przeciśniętych, zimnych ziemniaków dodaje 1 łyżeczkę soli, całe jajko, obydwa rodzaje mąki i zarabiam ciasto. W razie czego dosypuję trochę więcej mąki.
Ciasto wykładam na blat wysypany mąką, formuje wałek z ciasta. Z wałka ciasta odkrawam nożem kawałki - kopytka.
Wrzucam kopytka do osolonego wrzątku i mieszam.
Przykrywam garnek i doprowadzam do zagotowania. Gotuję ok. 5-8 minut aż będą miękkie.
Odcedzam kopytka na durszlaku i polewam sosem pieczeniowym wykonanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Tagi:

jajko sosy jajka