jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Przekąski-zakąski, czyli coś na ząb

Koreczki korzenne

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Przekąska z sledzi korzennych i jajek

Koreczki korzenne

Składniki:

Koreczki korzenne

 

  • 1 opakowanie śledzi korzennych
  • ugotowane jarzyny (moga być z rosołu - kawałek selera, 1 marchewka)
  • 4 jaja
  • szczypiorek
  • 2 ogórki
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz czarny do smaku

Sposób przygotowania:

Koreczki korzenne
Ugotuj jaja na twardo - ostudź.Warzywa i 1 ogórek zetrzyj w łezkę, dodaj posiekany szczypior, majonez - wymieszaj.Śledzie przekrój w połowie na paski, ścinki posiekaj i dodaj do sałatki warzywnej.Jaja obierz, wykrój tyle plasterków, ile jest pasków śledzi -resztę posiekaj i dodaj do sałatki - wymieszaj ją i dopraw do smaku solą i pieprzemZepnij z śledzi rulony, w środek włóż sałatkę, na górze ułóż plasterek jajka.Udekoruj szczypiorkiem i ogórkiem.

Tagi:

śledzie