ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Koreczki śledziowe z rolmopsów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna przekąska ze śledzi.

Koreczki śledziowe z rolmopsów

Składniki:

Koreczki śledziowe z rolmopsów

 

  • słoik rolmopsów w zalewie octowej
  • 3 ogórki konserwowe
  • cebula czerwona
  • kukurydza z puszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Koreczki śledziowe z rolmopsów
Śledzie kroimy w kostkę. Ogórki kroimy w plastry. Cebulę obieramy, przekrawamy na pół, oddzielamy warstwy cebuli od siebie, każdą warstwę (płaszczyk) kroimy na kilka części (tak aby dało się je przebić wykałaczką oraz żeby wielkością odpowiadały plastrom ogórka i kawałkom śledzia). Na spodzie układamy ogórek, na to kawałek śledzia a na wierzch kawałeczek cebuli. taką piramidkę przebijamy wykałaczką. koreczki układamy na półmisku, dekorujemy ziarenkami kukurydzy. Smacznego!