Sposób przygotowania:
Naleśniki z musem truskawkowym
Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy mleko, olej, wbijamy jajka i dodajemy szczyptę soli. Mieszamy wszystko za pomocą miksera na gładką masę. Patelnię smarujemy olejem za pomocą pędzelka. Na rozgrzana patelnię wylewamy niewielkie porcje ciasta naleśnikowego, tak żeby wyszły nam cienkie naleśniki. Smażymy na lekko złoty kolor z obydwu stron.
Ser biały rozgniatamy widelcem, dodajemy śmietanę, cukier, cukier waniliowy i wszystko razem mieszamy. Oczyszczone z szypułek i umyte truskawki przekładamy do miski, wsypujemy cukier i miksujemy za pomocą blendera.
Na każdy naleśnik nakładamy porcję masy serowej, naleśniki zwijamy w rulon, układamy na talerzu i polewamy musem truskawkowym.
Ser biały rozgniatamy widelcem, dodajemy śmietanę, cukier, cukier waniliowy i wszystko razem mieszamy. Oczyszczone z szypułek i umyte truskawki przekładamy do miski, wsypujemy cukier i miksujemy za pomocą blendera.
Na każdy naleśnik nakładamy porcję masy serowej, naleśniki zwijamy w rulon, układamy na talerzu i polewamy musem truskawkowym.
pietroocha