Sposób przygotowania:
Korzenne ciasto z marchewką i bakaliami
Marchew obieramy myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o grubszych oczkach. Do miski wbić jajka wsypać cukry i mikserem ubić do białości,wlać olej wsypywać po łyżce mąkę wymieszaną z korzennymi przyprawami sodą i proszkiem do pieczenia aż do skończenia nie przerywając ucierania,pod koniec koniec dodać startą marchew ,wsypać bakalie-orzechy rozdrobnić mieszać delikatnie do połączenia. Ciasto wylać do formy keksowej o wymiarach 12/39 cm wstawić do piekarnika i piec 50 minut w temp 180 *c.Po upieczeniu ciasto wystudzić na kratce.Lukier: białko schłodzone wczesniej w lodówce ubic na sztywno wsypując pod koniec przesiany na sitku cukier puder trzcinowy zmiksować na gładka lśniącą masę. Polukrować wystudzone ciasto i posypać srebrnymi perełkami cukrowymi. Smacznego życzę:)