Sposób przygotowania:
Korzenne markizy
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy masło i siekamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Przygotowane ciasto bardzo cienko rozwałkowujemy. Małą szklaneczką wykrawamy w cieście kółka. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 7-10 minut w temp. 170 stopni. Mleko zagotowujemy razem z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wsypujemy kaszę mannę. Chwilę gotujemy, cały czas mieszając. Odstawiamy do przestudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy zimny grysik i ucieramy. Masą smarujemy połowę upieczonych ciasteczek. Każde ciastko z masą sklejamy z ciastkiem bez masy. Z kartonu wycinamy szablony z różnymi wzorami. Szablon kładziemy na ciastku, oprószamy cukrem pudrem i zdejmujemy. Dzięki temu uzyskamy piękną dekorację z cukru pudru dla naszych ciasteczek.