Sposób przygotowania:
Korzenne muffinki z duszą
Do miski przesiać mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz kardamon i cynamon. W misce utrzeć maslo z jajkami na gładka masę, dodać ekstrakt i wymieszać mikserem. Do masy jajeczno-maslanej dodać połowę mąki i szybko wymieszać mikserem. Dodać mleko oraz resztę mąki i szybko wymieszać do połączenia składników. Do foremek na muffinki włożyć po czubatej łyżce ciasta. Następnie położyć ciasteczko na płasko i przykryć kolejna łyżka ciasta. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Wstępnie studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami a potem na kratce. Dekoracja: W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodać do niej masło i dobrze wymieszać. Na wierzch babeczki ułożyć sporą porcję czekolady i ozdobić perełkami. Odstawić aż czekolada zastygnie. Smacznego!
Cukiereczek13