Sposób przygotowania:
Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami
Z podanych składników upiec dwa biszkopty ciemny i jasny.Odstawić aby wystygły. Masa I. Rodzynki zalewamy rumem i odstawiamy na minimum godzinę. Masło miksujemy z cukrem do białości , dodajemy nutellę i roztopioną ,ostudzoną czekoladę.Na koniec wrzucamy delikatnie odsączone z nadmiaru rumu rodzynki. Mieszamy ! Masa II: Śmietankę ubijamy z cukrem , i mieszamy delikatnie i dokładnie z przestudzoną żelatyną .W osobnej misce ucieramy mascarpone z cappuccino , dodając porcjami ubitą śmietankę.Krem odstawiamy do lodówki aby troszkę stężał. Ciasto wykonanie: Ciemny biszkopt-połowa masy z rumem-połowa masy cappuccino-jasny biszkopt-reszta masy rumowej-druga część masy cappuccino. Całość schłodzić w lodówce~! smacznego .
marietta
zbysiowa
kasienka1987