Sposób przygotowania:
Kostka obfitości kokosowo-kawowa wersja lightBiszkopt:

W misce wymieszać przesiane sypkie składniki.Białka ubić na sztywno. Dodać żółtko i dokończyć ucieranie.
ETAP 2:

Pianę połaczyć z suchymi składnikami. Delikatnie ale dokładnie połączyć ze sobą. Wylać do formy, piec w 180 st do suchego patyczka, około 20-25 min. Ostudzić.
Masa kokosowa:

Zagotować mleko z wiórkami. Gotować do mocnego zgęstnienia masy, pilnować aby nie przypalić. Ostudzić.
ETAP 4:

Jogurty i stevię wymieszać. Połączyć z wiórkami i znów wymieszać. Rozpuszczoną żelatynę cienkim strumieniem wlać do masy i dokładnie wymieszać. odstawić na 5-10 min do lodówki.
ETAP 5:

Biszkopt nasączyć wodą z aromatem waniliowym. Wyłożyć masę kokosową i wyrównać. Wstawić do lodówki na godzinę.
Masa kawowa:
Jogurt, serek i stevię dobrze wymieszać. Dodać kawę i znów wymieszać. Połączyć z żelatyną i wstawić do lodówki na 10 min, Po wyjęciu znów wymieszać i wylać na masę kokosową. Ponownie wstawić do lodówki na godzinę.
Galaretka:
We wrzątku rozpuscić kawę, stevię i żelatynę. Dobrze wymieszać. Zostawić do ostygnięcia. Następnie wstawić na kwadrans do lodówki, po czym ostrożnie przelać na ciasto. Odstawić na całą noc do lodówki .
Smacznego!
*Oczywiście stevię można zastąpić takim cukrem jaki lubimy lub używamy, dostosując słodycz do swojego gustu. Ja proponuję do masy koksowej dodać 2 łyżki cukru pudru, do kawowej 3 łyżki cukru pudru a do galaretki 3 łyżeczki cukru trzcinowego
gosiapiotrek23