Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Kostka sojowa z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Odmiana monotonnej wersji singlowej kostki sojowej

Kostka sojowa z warzywami

Składniki:

Kostka sojowa z warzywami

 

  • 100g kostki sojowej,
  • duza mloda bezpestkowa cukinia,
  • cebula,
  • 3 mlode nieduze marchewki,
  • 2 lodygi selera naciowego,
  • duza czerwona swieza papryka,
  • 2-3 zabki czosnku,
  • 3 lyzki przecieru pomidorowego,
  • 4 lyzki oliwy z oliwek,
  • 2 lyzki sosu sojowego,
  • lyzka cukru,
  • lyzeczka papryki slodkiej w proszku,
  • lyzka vegety,
  • sól, pieprz, maggie,
  • szczypta chilli,
  • czosnek granulowany,
  • oregano,
  • natka pietruszki do przybrania

Sposób przygotowania:

Kostka sojowa z warzywami
Warzywa umyc i obrac. Marchew zetrzec na tarce o dosc grubych oczkach. Cukinie, cebule i papryke pokroic w kosteczke, selera w cienkie paski, czosnek przecisnac przez praske. Kostke sojowa ugotowac w wodzie z vegeta, wedlug instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzac oliwe, wrzucic warzywa poza czosnkiem, przyprawic. Smazyc czesto mieszajac, na dosc duzym ogniu, do miekkosci warzyw - ok 25 minut. Gdy warzywa beda miekkie, dodac przecier pomidorowy, czosnek i ugotowana kostke sojowa, podsmazyc kilka minut, doprawic do smaku. Porcje na talerzu udekorowac pietruszka. Podawac na goraco.

Tagi:

sosy cukinia