Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3214]

Kostka w waflach andrutowych z krówek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ciasteczka z ryżu preparowanego i krówek smakują dzieciom i dorosłym.

Kostka w waflach andrutowych z krówek

Składniki:

Kostka w waflach andrutowych z krówek

 

  • 80 dag krówek
  • 20 dag masła
  • 4 łyżki kakao
  • 2 łyżki spirytusu
  • 1 łyżeczka aromatu rumowego
  • 20-25 dag ryży preparowanego
  • 2 wafle kwadratowe

 

Sposób przygotowania:

Kostka w waflach andrutowych z krówek
Krówki włożyć do rondelka i podgrzewać na małym ogniu, rozpuścić. Dodać masło, kakao i mieszając połączyć na gładką masę. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić, dodać aromat, spirytus, wymieszać. Następnie wsypać ryż i dokładnie przemieszać. Masę wyłożyć na przygotowany wafel andrutowy, przykryć drugim waflem, przyłożyć deseczką i odłożyć do zastygnięcia. Po chwili gdy jeszcze lekko ciepłe pokroić na kwadraty. Boki ciasteczek można obtoczyć w wiórkach kokosowych lub słodkim kakao.

Tagi:

ryż